Site logo

publiq is op zoek naar een ‘Head of Finance, HR, Legal & Office’. Ben je een gepassioneerde, resultaatgerichte leider op zoek naar een gevarieerde en uitdagende job waarin je je financiële, zakelijke, leiderschaps-, en managementvaardigheden ten dienste kan stellen van de vrijetijdssector in Vlaanderen en Brussel? Spreken zowel cijfers, letters als mensen je aan? Heb je een passie om anderen te ontzorgen vanuit een efficiënte organisatie? Lees dan zeker verder.

Wie ben jij?

 • een zakelijke coördinator, die de vele zakelijke domeinen (financieel, personeel, juridisch en facilitair/logistiek) van een social profit organisatie in de vingers heeft. Iemand die vanuit die brede domeinkennis een zakelijk team van 7 medewerkers organiseert en stuurt.
 • een echte financiële expert voor wie begrotingen, jaarrekeningen, balansen en subsidieverslagen geen geheimen hebben. Een bruggenbouwer die verbanden legt tussen operationele boekhouding, financieel beleid, bedrijfsstrategie en diverse verantwoordelijkheidsgebieden. Als de financiële rechterhand van de algemeen directeur heeft deze persoon de vaardigheid om complexe cijfers om te zetten in begrijpelijke verhalen en inzichten.
 • een facilitator die ernaar streeft publiq op zakelijk vlak efficiënt te doen functioneren. Je zorgt ervoor dat je team vlekkeloos draait en vanuit efficiënte processen en ondersteunende houding de organisatie maximaal administratief ontzorgt. Anderzijds fungeer je als de financiële, juridische en personeelsmatige voelsprieten voor de organisatie op vlak van trends en risico’s. Op die manier zorg je er proactief voor dat alles ook vlot blijft lopen in de toekomst.
 • een ervaren manager in het leiden van een team met uiteenlopende domeinen, doelgroepen, klanten en verwachtingen. Als warme, inclusieve leider zet je anderen in hun kracht, geef je hen verantwoordelijkheden en laat je hen groeien.
 • een teamspeler die in synergie met de andere collega’s het grotere geheel bewaakt en de operationele taken delegeert.
 • een doener die zaken vastpakt. Hindernissen? Uitdagingen! Problemen? Kansen! Je durft met sterke, niet voor de hand liggende voorstellen en oplossingen komen.
 • een leergierig persoon die overtuigd is van het belang van innovatie, en van daaruit een algemene blik op de (digitale) wereld verwerft.
 • een sterke communicator die erin slaagt om complexere kennisdomeinen eenvoudig toe te lichten aan een breder publiek en deze hiervoor warm te maken

publiq streeft ernaar om een inclusieve organisatie te zijn. Om mee onze missie te realiseren is jouw talent belangrijker dan je geslacht, gender, culturele of sociale achtergrond, leeftijd, geaardheid, beperking of chronische ziekte.

Wie is publiq?

publiq is de organisatie achter UiTdatabank, UiTinVlaanderen, Vlieg, UiTPAS, museumpas, UiTX, CultuurKuur … Via digitale producten, sterke merken en een uitgebreid netwerk van partners zorgen wij elke dag voor “meer mensen, meer goesting in meer vrije tijd”. Omdat publiq een samenleving ziet waar vrije tijd leidt tot ontmoeting, initiatief en gedeelde beleving. Waarin elk individu kan en wil deel uitmaken van een publiek. Lees meer over onze missie en wat we doen op onze website.

publiq is eveneens het boekhoudagentschap voor museumPASSmusées, een aparte coöperatieve vennootschap.

Wat is je rol?

Als ‘Head of Finance, HR, Legal & Office’ leid je een team van een 7-tal collega’s. Je zorgt ervoor dat er een lange termijn strategie ligt op vlak van de diverse zakelijke aspecten (zie supra), het departement vlot draait, de resultaten gehaald worden en dat onze mensen groeien en bloeien in hun functies. Met jouw veelzijdige leiderschapsstijlen weet je precies hoe je een social profit organisatie financieel gezond houdt, het beste uit elk individu haalt en het overzicht bewaart. Op korte én lange termijn.

Elke dag opnieuw start je vanuit ‘Hoe kan het zakelijke team de rest van de collega’s maximaal ontzorgen en de olie in de machine zijn om haar missie te realiseren’.

Als ‘Head of Finance, HR, Legal & Office’ maak je deel uit van het stafteam dat de strategie uittekent en opvolgt bij publiq. Hiertoe behoren 4 stafleden, elk met een eigen expertise (product, data, finance en lokale partnerships) en 4 directieleden (algemeen, technisch, beleid en marketing). De ‘Head of Finance, HR, Legal & Office’ rapporteert aan de Algemeen Directeur.

 

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

 • Als staflid draag je bij aan de strategische koers van publiq en speel je een sleutelrol in het vormgeven van onze toekomst. Je stimuleert op elk moment de samenwerking en synergie tussen jouw team en de rest van de organisatie. Je fungeert als betrouwbaar sluitstuk voor de directie wat betreft de activiteiten en verantwoordelijkheden van jouw team.
 • Als ‘head of finance, HR, legal en office’ heb je de verantwoordelijkheid voor het financieel beleid, het personeels-, juridische en kantoorbeleid. Je bent de ‘Go To’ voor alles mbt deze domeinen. Je streeft ernaar om de collega’s maximaal te ontzorgen vanuit een breed ondersteunend team. Op vlak van trends en risico’s fungeer je als financiële, juridische en personeelsmatige voelsprieten voor publiq. Op die manier zorg je er proactief voor dat alles ook vlot blijft draaien in de toekomst.
 • Als leidinggevende zet je je medewerkers in hun kracht, geef je hen de nodige verantwoordelijkheden en creëer je een klimaat waar welzijn en groei van het individu centraal staat. Elke dag bouw je verder aan een evenwichtig team met blije medewerkers dat resultaten boekt. Je tekent ‘je team van de toekomst’ uit en geeft het samen met de Algemeen Directeur vorm rekening houdend met noden van de organisatie en een snel veranderende wereld.
 • Als een ware publiq-ambassadeur vertegenwoordig je publiq ook ten allen tijde extern. Je deelt je ervaring, kennis en contacten met collega’s en laat hen zo mee leren van jouw netwerk. In alle contacten straal je onze missie uit.

 

Hoe zou je dag bij publiq eruit kunnen zien?

 • Terwijl je geniet van je eerste kop koffie, woon je een infosessie bij over ‘Hoe generative AI onze wereld gaat veranderen’. Je neemt een aantal inzichten mee en verwerkt ze in je plan mbt ‘het zakelijke team van de toekomst bij publiq’.
 • Tijdens een stafoverleg
  1. presenteer je de resultaten van de halfjaarlijkse begrotingscontrole. Je geeft een globale financiële stand van zaken, geeft de nodige duiding bij cijfers, blikt vooruit naar de afsluit van het jaar en zoomt in op mogelijke risico’s.
  2. denk je vanuit je financiële expertise mee over de objectieven en aanpak van een projectsubsidie dossier.
  3. luister je aandachtig naar de stand van zaken van de inkanteling van een andere vzw bij publiq en neem je deze input mee om je team hierop voor te bereiden en in te richten.
 • Tijdens je 1-1 gesprek met je HR medewerker bespreek je de stand van zaken en volgende stappen mbt de sociale verkiezingen en werken jullie samen een voorstel uit rond opleidingsbeleid.
 • Tijd voor lunch! Enkele collega’s geven je tips voor je volgende reisbestemming. Naast de mooiste musea en wandelroutes, ken je nu ook de lekkerste restaurants.
 • In een meeting met de leverancier van het financiële systeem gaan jullie over de stand van zaken van oplevering van de migratie en bepaal je de prioriteiten voor de volgende fase van het migratieproject.
 • Daarna ga je met je juridische medewerker door haar suggestie voor nieuwe statuten n.a.v. de nieuwe vzw wetgeving.
 • Ten slotte bespreek je kort met je administratief medewerker hoe de kantoorinrichting kan geoptimaliseerd worden om 13 extra collega’s te verwelkomen nav de inkanteling van een andere vzw. En welke tijdslijn hiervoor dient uitgetekend te worden.
 • Je eindigt je dag al wandelend naar het station. Samen met een collega lach je om enkele anekdotes van het personeelsfeestje van de week voordien.

 

Wat hebben we jou te bieden?

 • Een leiderschapsrol in een dynamische organisatie die bijdraagt aan de cultuur- en vrijetijdssector.
 • De mogelijkheid om jouw stempel te drukken op de strategische richting van publiq.
 • Een stimulerende werkomgeving met getalenteerde collega’s en waardevolle externe samenwerkingen.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden en kansen voor professionele ontwikkeling.

 

Hoe gaan we samen verder?

Als je een verschil wil maken in de vrijetijdssector, dan verwelkomen we jouw sollicitatie met open armen. Samen creëren we meer kansen voor cultuur en vrije tijd!

Stuur je CV en motivatiebrief voor 2 juni naar louise@publiq.be. Indien je kandidatuur weerhouden wordt, zullen we je uitnodigen voor een gesprek. In een 2e fase gaan we dieper in op je ervaring en competenties adhv een case study die de dagdagelijkse job meer illustreert.

 

étiqueté comme: Néerlandais, Néerlandais

Print Job Listing
Aperçu du poste
Nous utilisons des cookies pour améliorer votre expérience sur notre site web. En naviguant sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies.

S'inscrire

S'inscrire

Mot de passe oublié

Partager