Site logo

Stichting Discussiëren Kun Je Leren

Contact Us

Contact Company

  About the Company

  DKJL MAAKT ACTUELE, MAATSCHAPPELIJKE EN GEVOELIGE ONDERWERPEN BESPREEKBAAR
  PRAAT EROVER, MAAK CONTACT, DOORBREEK TABOES, BESPREEK VOOROORDELEN
  Stichting Discussiëren Kun Je Leren is in mei 2007 van start gegaan vanuit de gedachte dat leren discussiëren leuk en belangrijk is voor kinderen en jongeren. Het geeft volwassenen inzicht in het denken van een nieuwe generatie. Wij begeleiden ouders en leerkrachten bij constructieve gesprekken over de actualiteit en maatschappelijk gevoelige onderwerpen.

   

  Gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties betrekken wij als partner, zodat zij jongerenparticipatie realiseren, belangrijke beleidsthema’s bespreekbaar maken en/of kunnen bijdragen aan de opleiding van de werknemer/consument/burger van de toekomst.

   

  DKJL vereist lef, kwetsbaarheid, jezelf kunnen zijn en vertrouwen hebben; in jezelf en in de ander. Kritisch luisteren en denken zijn cruciale vaardigheden.

   

  DKJL is een bewezen effectieve burgerschapsmethode. Leerlingen kunnen beter omgaan met verschillen. Vooroordelen worden voorkomen. Wat levert DKJL nog meer op? Lees hier het onderzoek.

   

  DKJL MAAKT MAATSCHAPPELIJKE THEMA’S BESPREEKBAAR
  Docenten mijden soms thema’s als racisme, homofobie of de vrijheid van meningsuiting uit angst voor een waardenbotsing in de klas. Ook leerlingen delen hun aarzeling met ons: “Maar juf, als we gaan discussiëren krijgen we toch ruzie?”.

   

  DKJL begeleidt scholen met een aanbod dat aansluit op het curriculum burgerschap/maatschappijleer en mondelinge taal/Nederlands.

  LEIDT EEN MENINGSVERSCHIL TOT EEN CONFLICT?
  Nee, want discussiëren kun je leren. Wie zich aan de spelregels houdt, ziet dat andere meningen interessant zijn. Het is fijn om belangrijk om voor je mening op te komen en je toont lef als je je mening herziet.

  Company Video
  Print Company
  Company Overview
  We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

  Sign in

  Sign Up

  Forgotten Password

  Share