Site logo
About the Company

Stadsschouwburg Utrecht is een van de grootste theaters van Nederland. We hebben twee theaterzalen, een café (Mevr. Dudok) en het theaterrestaurant Zindering. Jaarlijks verwelkomen we meer dan 200.000 bezoekers. Spelers, partners en publiek, iedereen kan bij ons rekenen op een vriendelijke ontvangst.
Wie zin heeft om naar het theater te gaan, kan bij ons vrijwel dagelijks terecht. We bieden een programma voor jong en oud, waarin alle genres aan bod komen: cabaret, toneel, (internationale) dans, muziektheater en nog veel meer, zoals een maandelijkse pubquiz en stand-up comedydiners. Daarnaast organiseren we eigen projecten, in nauwe samenwerking met onze (Utrechtse) partners. Om kansen te bieden aan jonge makers, nieuwe publieksgroepen te bereiken of samen te werken aan talentontwikkeling. De schouwburg is tevens een erkend leerbedrijf. Jaarlijks werken meerdere stagiairs en bbl’ers op kantoor, op het toneel en in de keuken.
We willen dat ons theater toegankelijk is voor iedereen. Daarom zoeken we de verbinding met maatschappelijke en culturele partners, zoals Welkom in Utrecht, Cultuur & School en Komt het Zien! Voor kinderen, jongeren, studenten en houders van een U-pas of CJP hebben we speciale kortingsregelingen.
Bij de keuzes die we maken, hebben we ook oog voor duurzaamheid. Zo zijn onze crew-maaltijden standaard vegetarisch, scheiden we ons afval en serveren we onze pauzedrankjes niet in wegwerpplastic.
Onze organisatie bestaat uit ca. 150 medewerkers die met veel enthousiasme werken aan ons doel om zoveel mogelijk mensen een mooie tijd in het theater te laten beleven. In welke vorm dan ook, elke dag opnieuw.

Print Company
Company Overview
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Share